Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2013 11:01 - Случвало ли ви се е да гълтате змия?
Автор: balansharmonia Категория: Хоби   
Прочетен: 868 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.06.2013 14:28


          Всеки човек подлага под съмнение различни аспекти от живота, но много рядко се замисля за собствените си убеждения и възгледи: дали са правилни и верни! Понякога се случва човек вярвайки в собствените си убеждения да действа на практика против себе си. "Това е трудно , онова- невъзможно или другите са ни виновни."  Много от тези убеждения са ни втълпявани от ранно детсво и са ни повтаряни безброй пъти. И ние ги приемаме едва ли не като закон. Но дали нещата са такива каквито ги виждаме ние? Всичко започва от главата и мислите, които се въртят там. Мисли повтаряни хиляди пъти  в даден момент стават реалност. Ето едно малко примерче.


         СЛУЧВАЛО ЛИ ВИ СЕ Е ДА ГЪЛТАТЕ ЗМИЯ?
        Има едно старо предание за един глупав селянин, когото изпратили да посети господаря си. Господарят го завел в кабинета си и му предложил супа, но като хванал лъжицата селянинът забелязал в чинията си малка змия. За да не обиди господаря си той все пак изял супата. След няколко дни той се разболял много тежко е бил принуден пак да отиде в дома на господаря. Той веднага го завел в кабинета си и му приготвил лекарство в малка чашка. Тъкмо като се канел да изпие първата глътка селянинът забелязал отново в чашката малка змия. Този решил да не си мълчи и високо казал, че точно по тази причина се е разболял миналия път. Господарят се разсмял и му показал тавана, от който висял голям лук. “В чашата си виждаш не змия, а отражението на лука,- казал той.- Няма никаква змия.” Селянинът погледнал пак в чашата си и разбира се там нямало никаква змия, а просто отражение. Той напуснал дома на господаря си така и без да изпие лекарството и след ден бил вече здрав.
         Възприемайки ограничени възгледи и убеждения за себе си или за околния свят, ние все гълтаме въображаемата змия. И тя е винаги реална…до тогава, докато не се убедим в обратното.


Преданието е откъс от книгата "Подсъзнанието може всичко" Джон Кехо


Светът е пълен с много умни и образовани хора , но повечето са глътнали малка змия. Защо ли? Защо и аз имам такава змия?


Тагове:   мисли,   убеждения,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: balansharmonia
Категория: Хоби
Прочетен: 26739
Постинги: 6
Коментари: 3
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930